1. Home
  2. > Voorjaarsbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Bloemig voorproefje van de lente

Bloemig voorproefje van de lente

Het is hartje winter maar stiekem kijken we nu al reikhalzend uit naar het voorjaar. Hoe doe je dat nu precies, de lente in huis halen? Simpel! Met hyacinten op water en waxbollen.

Hyacinten op water

Hyacintenbollen op water showen trots hoe ze van bloembol tot bloem transformeren én maken het gezellig in huis. Je hebt hier voor nodig: een hyacintenbol , een hyacintenglas en water. Een hyacintenglas is een kleine vaas met een wespentaille. Ze zijn er in allerlei hippe designs. Vul het glas met water en zet de hyacintenbol in het bovenste gedeelte. Zorg ervoor dat niet de bol maar alleen de wortelkrans van de bol het water raakt zodat de wortels in het water groeien. Zet de hyacint daarna op een koude donkere plek zoals de kelder, garage of koelkast. Wanneer na een aantal weken de bloem zichtbaar is kun je hem in huis zetten. Hierna is het genieten geblazen van deze lentebode.

221949A.jpg  221931A.jpg

221958A.jpg  221938A.jpg

Waxbollen 

Wist je dat er bloembollen bestaan die bloemen geven zonder dat ze water nodig hebben? Waxbollen zijn speciaal geselecteerde Amaryllis bollen die genoeg energie hebben om uit zichzelf te bloeien. Ze zijn vanaf eind september te koop. Er zit een laagje wax om de bloembol heen ter bescherming. Onderaan de bol zit een voetje van ijzerdraad zodat de Amaryllis rechtop blijft staan. Thuis begint de bloembol direct te groeien en na 3 tot 6 weken komt er een prachtige bloem uit. Makkelijker wordt het niet, mooier wel. De wax is namelijk in alle kleuren van de regenboog te koop, en als je wilt in metallic versie of zelfs met glitters. 

223796A.jpg  221555A.jpg

223806A.jpg  221562A.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws