1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Blog
  4. > Energiek met zomerbollen

Energiek met zomerbollen

Kleuren doen wat met een mens. Zonder het te beseffen voelen we ons met kleur namelijk een stuk energieker. Misschien is dat wel de reden dat we ons zo graag omringen met de meest uiteenlopende en bijzonder gekleurde bloemen en planten. Na veel lezen op internet, Google is mijn beste vriend, ontdek ik dat felle kleuren pure energiebronnen zijn. Yes! Een geweldig excuus om me uit te leven op spectaculair gekleurde zomerbollen. Mijn eigen tuin - of eigenlijk die van mijn vriend en mij samen, alleen bepaal ik nu eenmaal wat er in komt - bestaat uit roze, wit en blauw. Ook benieuwd wat deze kleuren in hun mars hebben?

bulb afbeelding

Blauw brengt rust en comfort. Met andere woorden; je wordt er lekker relaxt van. Dat is af en toe hard nodig in de hectiek van nu. Zomerbollen als dieppaarse anemonen en blauwpaarse Afrikaanse lelies geven dus een fijn en ontspannen gevoel, midden in je eigen stukje natuur.   

bulb afbeelding

Roze is de kleur van zachtheid en geeft een vrouwelijke, liefdevolle indruk. Ik begin me nu serieus af te vragen of mijn vriend zich eigenlijk wel prettig voelt in ‘onze’ tuin... Enfin. Er bestaan gelukkig flink wat zomerbollen in allerlei tinten roze. De meest indrukkwekkende tinten vind je in dahlia’s, lelies en gladiolen. Maar ook begonia en Liatris lenen zich hier perfect voor.

bulb afbeelding

En dan wit. Wit lijkt een kleur van niets. Het ís niet eens een kleur. Toch heeft wit een bijzonder effect. Het maakt sereen, verfrissend en optimistisch. Ha! Als je daar niet blij van wordt? Calla’s, Ornithogalum en grootbloemige Dahlia’s zijn zomerbollen met witte bloemen. Deze helpen je zeker aan een positief gevoel.

Deel deze pagina:
Terug naar Bulb.com blog